Reklama

Było smacznie i na wysokim poziomie

Było smacznie i na wysokim poziomie
Od godziny 8:00 trwały pyszne zmagania w Zespole Szkół Zawodowych nr 2 we Wrześni. Uczniowie z całej Wielkopolski rywalizowali o Ogólnopolski Etap Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Piekarz, Cukiernik i Kucharz.

O 8:00 rozpoczęła się część teoretyczna, po której o 10:00 uczniowie przystąpili do praktyki. Kucharze gotowali w ZSP nr 2 we Wrześni. Co jury brało pod uwagę przy ocenie?



Uczniowie musieli wykonać danie z wieprzowiny.



W tym samym czasie w piekarni Społem uczniowie piekli chleby i bułki, a w cukierni Kuczora powstały torty.
Pierwsze miejsce w kategorii cukiernik zajęła Zofia Grzegorska z Wrześni, pierwsze miejsce wśród piekarzy zajął Krzysztof Ścigocki z Karczewa, a wśród kucharzy najlepsza była Agata Iwanowska z Rozalina.
KK

 


sony-dsc-11027

sony-dsc-11027

sony-dsc-11028

sony-dsc-11028

sony-dsc-11030

sony-dsc-11030

sony-dsc-11031

sony-dsc-11031

sony-dsc-11032

sony-dsc-11032

sony-dsc-11033

sony-dsc-11033

sony-dsc-11034

sony-dsc-11034

sony-dsc-11035

sony-dsc-11035

sony-dsc-11036

sony-dsc-11036

sony-dsc-11037

sony-dsc-11037

sony-dsc-11038

sony-dsc-11038


Podziel się
Oceń

Reklama