Reklama

Karmelowa figura na medal

Karmelowa figura na medal
Jak się okazuje karmel i czekolada to nie tylko pyszne słodycze, ale także świetne materiały do budowania. Cukiernik Mariusz Górecki właśnie z karmelu zbudował figurę na konkurs.

World Culinary Chef to konkurs w Luxemburgu, na którym pojawił się w sobotę, 24 listopada, cukiernik z Wszemborza Mariusz Górecki. Zajął on 3 miejsce w kategorii cukiernictwo artystyczne. Mówi cukiernik Mariusz Górecki.



Do stworzenia tego dzieła zużyto ponad 20 kg izomaltu, czyli pochodnej cukru. Aby zbudować taką figurę, cukiernik 3 dni przed konkursem pracował nad nią po 16-18 godzin dziennie.
KK


20181125_144141

20181125_144141

20181125_195156

20181125_195156

received_272416223632292

received_272416223632292

received_2021822484551473

received_2021822484551473

received_2224552004488946

received_2224552004488946


Podziel się
Oceń

Reklama